Трансжири підвищують ризик серцево-судинних захворювань до 20%

У Нью-Йорку діє заборона на використання штучних трансжирів у ресторанній їжі.

Трансжирні кислоти, що затикають артерії, — побічний продукт при виробництві синтетичних твердих жирів з рослинних олій. Вони підвищують ризик розвитку серцевих захворювань більше, ніж насичені жири, які колись вважалися найгіршим видом жирів.

У Європі серцево-судинні захворювання є першою причиною смертності. Щороку від них помирає 4,3 млн осіб, через що економіка ЄС втрачає більш ніж 192 млрд євро. При цьому щоденне споживання трансжирів у середньому становить 5,6 г, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань до 20%.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Жорстокі відеоігри викликають фізичну агресію
Протягом семи років, з 2010 до 2017 року, було про...
Реклама
Атеросклероз судин нижніх кінцівок
Атеросклероз нижніх кінцівок: причиниАтеросклероз ...
Атеросклероз та холестерин
Фактори ризику та атеросклерозХолестерин та ліпопр...
Реклама
Реклама